'/> Langkah Mudah untuk Membuat Sayur asem pedas spesial non MSG, Sempurna - Manisnya Hidup

Langkah Mudah untuk Membuat Sayur asem pedas spesial non MSG, Sempurna

Sayuran pedas dan masam adalah istimewa, ia tidak mengandungi monosodium glutamat

Adakah anda sedang mencari idea cara membuat acar pedas istimewa yang sangat sedap dan sangat mudah tanpa MSG?, Cara memasak sayur asam pedas istimewa tanpa MSG yang sungguh sedap, kali ini ramai kawan tercari-cari, mungkin anda. Ibu muda sudah biasa menggunakan Internet pada peranti untuk mendapatkan maklumat grafik untuk digunakan sebagai idea. Baiklah, kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah untuk mencari cara mudah membuat acar sayur istimewa tanpa MSG, Tebu Manjine Jive tidak terlalu sukar tetapi tidak juga mudah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan, sebagai peraturan, tidak menyenangkan. Malah, acar pedas yang lazat dan tidak mengandungi MSG sepatutnya mempunyai aroma dan rasa yang boleh merangsang selera makan.

Terdapat beberapa perkara yang masuk ke dalam profil perisa jeruk tanpa MSG kami, pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar dan cara penyediaan dan penyajiannya. Di mana sahaja anda ingin membuat sayur istimewa tanpa MSG, jeruk dan pedas, jangan risau kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi kepakaran anda. Di bawah adalah gambar sayur acar dan rempah istimewa tanpa MSG yang boleh anda jadikan idea.

4-5 hidangan boleh dibuat untuk menyediakan sayur masam dan pedas istimewa tanpa MSG. Jadi pastikan bahagian ini cukup untuk memberi makan kepada diri sendiri dan orang tersayang.

Nah, kali ini kita akan cuba mempelbagaikan sayur asam pedas di rumah tanpa monosodium glutamat. Makanan ini boleh memberi manfaat dalam menyihatkan badan dengan memastikan bahan-bahannya mudah. Anda boleh membuat jeruk istimewa tanpa MSG dan sayur pedas menggunakan 10 jenis bahan dan 9 langkah pengeluaran. Kaedah penyediaan makanan.

Baca Juga

Jadi ceritanya santan dan tiada serat untuk dibuat sayur bagi mengurangkan jumlah makanan berlemak, bila cuaca kembali panas, salad sayur asam dengan ikan masin dan sambal akan menjadi menu yang sangat sedap.

Bahan-bahan dan rempah-rempah yang digunakan dalam penyediaan sayur-sayuran jeruk dan rempah istimewa tanpa monosodium glutamat:

  1. 2 genggam bayam
  2. 1 biji terung
  3. 1 jagung manis
  4. 1 beg krim jawa (500r)
  5. 1 biji tomato
  6. 5 ulas bawang putih
  7. 5 mentol
  8. 5 biji cili api
  9. 1/2 sudu kecil cili/cili potong
  10. Air 1 liter atau kurang

Cara memasak sayur jeruk dan rempah istimewa tanpa monosodium glutamat

  1. Pertama, cincang bayam dan terung dan basuh sehingga bersih.
  2. Juga basuh dan potong jagung
  3. Kami memarut bawang putih dan bawang merah, potong lada panas.
  4. Biarkan air hampir mendidih, masukkan terung dan masak selama 6-8 minit sehingga terung sedikit layu dan lembut dan asid benzoik ditambah.
  5. Masukkan sweet corn flakes dan tomato kiub, kalau tiada jagung manis boleh guna jagung biasa dan rasanya manis, apa kata manis macam jagung dan biarkan 2 minit.
  6. Seterusnya masukkan setengah beg masala + cili kisar
  7. Masukkan bayam dan masak rata.
  8. Tambah gula dan garam secukup rasa, bandingkan garam lebih daripada gula, soalan yang tidak pernah didengar sebelum ini
  9. Semoga berjaya dan jangan lupa hadam

Terima kasih kerana membaca resipi pasukan kami di sini. Kami berharap sayur-sayuran bebas glutamat yang mudah, masam dan pedas ini akan membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan dan memberi inspirasi kepada anda untuk memasak. Semoga ini bermanfaat dan menyeronokkan!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.