'/> Langkah Mudah untuk Menyiapkan 20.Sayur asem kampung, Lezat - Manisnya Hidup

Langkah Mudah untuk Menyiapkan 20.Sayur asem kampung, Lezat

20. Sayur-sayuran yang dipetik dari ladang

20. Mencari idea cara memasak sayur Kampung Asem yang unik dan sedap? Langkah memasak yang mudah 20. Sayuran anti calar baru-baru ini dicari oleh pengguna di rantau kami, anda mungkin salah seorang daripada mereka. . Netizen sudah pun menggunakan Internet di telefon bimbit untuk mencari maklumat tentang imej untuk dijadikan inspirasi. Dan kali ini saya akan kongsikan tutorial cara menghidang. Cara memasak 20. Memasak sayur Kampung Acem tidak sukar dan tidak mudah. Jika dikendalikan secara tidak betul, hasilnya akan menjadi tidak mencukupi dan tidak menyenangkan. 20. Sayur-sayuran yang lazat di Kampung Asem sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang boleh menggoda selera kita.

20. Saur asem kampung Terdapat banyak perkara yang mempengaruhi kualiti rasa, pertama jenis bahan dan seterusnya pilihan bahan segar yang dimasak dan dihidangkan. Jika anda ingin membuat 20, anda tidak perlu risau. Sayur dalam tin memang sedap di rumah, kerana jika anda tahu caranya lebih awal, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Kemudian ada gambar 20. Sayur Acar Kampung yang boleh anda jadikan contoh.

Baiklah, kali ini kita akan cuba memasak Kampung Asem ke-20 dari sayur di rumah. Dengan mengekalkan hidangan yang mudah, makanan ini boleh menjadi baik untuk badan anda dan kesihatan keluarga anda. 20. Anda boleh membuat sayur jeruk desa dengan 14 bahan dan 5 langkah pengeluaran. Berikut adalah langkah-langkah memasak.

Resipi Almh.nene sesuai untuk lidah saya. Tidak sehebat anda, tetapi #bikiniRamadan sudah cukup untuk mengubati rindu di Berks.

Baca Juga

Bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk menyediakan sayur 20. Asem Kampung.

  1. 2 gantang jagung
  2. 1 labu siam (besar)
  3. Kacang panjang 5 papan
  4. Buah melingo sudah memadai
  5. segenggam daun melinjo
  6. 3 cm lengkuas (geprek)
  7. Garam dan lada sulah mengikut keperluan
  8. air secukupnya
  9. 👉 Rempah halus.
  10. 1/2 cawan tepung beras (saya guna 500 tepung beras abc)
  11. 1 sudu teh teh
  12. 1 cawan gula perang
  13. 3 ulas bawang merah
  14. 👉 Kisar kering: Segenggam kacang tanah

Cara memasak 20. Sayur-sayuran yang dituai dengan cara desa

  1. Potong jagung, labu dan kacang panjang
  2. Didihkan air dan secara beransur-ansur (selepas beberapa minit) masukkan jagung, labu siam, buah melinjo dan kacang panjang.
  3. Masukkan rempah, lengkuas dan kacang tanah yang telah dicincang, kemudian perasakan dengan garam dan lada sulah. Semak rasa
  4. Selepas ini, masukkan daun tangtil dan biarkan seketika.
  5. Keluarkan dari ketuhar dan hidangkan

Bagaimana: Bukankah ia mudah? Begini cara membuat 20 sayur cincang desa yang boleh anda buat di rumah. Kami berharap anda berguna dan semoga berjaya!

Anda mungkin menyukai postingan ini

Link copied to clipboard.